IN ENGLISH

Tiedote opetusjärjestelyistä PSK:n opiskelijoille ja henkilökunnalle liittyen vallitsevaan koronatilanteeseen 13.10.2020

 • Uutiset 13.10.2020

  Pyydämme kaikkien opiskelijoita ja henkilökuntaamme yhä tarkemmin kiinnittämään huomiota käsi- ja yskimishygieniaan sekä turvaväleihin (1-2m). Sairaana tai edes lieväoireisena ei saa osallistua oppilaitoksen toimintaan. Opetusta ja osaamisen hankkimista koskevissa järjestelyissä otamme huomioon tartuntatautitilanteen jatkumisen ja siihen liittyvät terveysviranomaisten ohjeet. Kaikessa toiminnassa vältämme turhia lähikontakteja sekä noudatamme hyvää hygieniaa. Opetuksessa vältämme runsaasti lähikontakteja sisältäviä työtapoja, mikäli se ei opetuksen järjestämisen kannalta ole välttämätöntä. Suosittelemme maskin käyttöä opetustilanteissa.

  Ohjeita opiskelijoille ja henkilökunnalle:

  Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja 
  Omaa ja läheisten tartuntariskiä voi alentaa ensisijaisesti huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
  •    Kaikki oppilaitoksessa asioivat pesevät kätensä aina ulkoa sisälle tultaessa, aina ennen ruokailua, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan huolellisesti kertakäyttöiseen paperipyyhkeeseen tai rullapyyhkeeseen.
  •    Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta on saatavilla, keskitettynä sisääntuloväylillä, asiakaspalvelupisteillä ja ruokalinjastoilla.
  •    Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.

  Lähikontaktien vähentäminen
  Lähikontaktien vähentäminen on nyt tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä.
  •    Muista etäisyys toisiin, sisätiloissa vähintään 1 - 2 m. Jos suojaetäisyys ei ole mahdollinen, suositellaan vahvasti maskin käyttöä.
  •    Lähikontaktien välttämiseksi ja turvavälien ylläpitämisen mahdollistamme tilajärjestelyillä ja ruokailun porrastamisella, noudathan saamiasi aikatauluja.
  •    Tervehdi muuten kuin kättelemällä. 
  •    Flunssaisena pysyttele kotona. Opetukseen ei saa osallistua sairaana.
  •    Jos sairastut päivän aikana, tulee sinun poistua välittömästi.
  •    Jos käytät matkoihin julkisia kulkuneuvoja, huolehdithan, että sinulla on käytössäsi kasvomaski matkan ajan.
  •    Lataa koronavilkku.
  •    Oireisten tulee herkästi hakeutua koronavirustestiin. Opetukseen pääset osallistumaan sairastumisen jälkeen terveydenhuollon ohjeistuksen mukaisesti.
  •    Koronavirustartunnan saaneen on oltava pois oppilaitoksesta yleensä vähintään 14 vuorokauden ajan oireiden alkamisesta, mutta tarvittaessa pidempään niin, että hän on ollut vähintään kaksi vuorokautta oireeton ennen kuin osallistuu lähiopetukseen tai muuhun toimintaan oppilaitoksen tiloissa. 
  Noudatamme kaikessa toiminnassamme viranomaisohjeita, ja tilannetta seurataan tiiviisti. Toivomme kaikilta tarkkuutta ja vastuullisuutta. Yhdessä voimme vaikuttaa asioihin. Toimintamme jatkuu normaalisti, mutta kiinnitetään kaikki huomiota edellä mainittuihin asioihin. Pidetään yhdessä kiinni ohjeistuksen noudattamisesta. 
  Tärkein asia PSK:ssa on opiskelijoiden ja henkilökunnan terveys! Pysytään terveinä!

  Ystävällisin terveisin 
  Tuomas Ojala
  rehtori