IN ENGLISH

Tiedote opetusjärjestelyistä opiskelijoille koronatilanteessa (26.9.2021)

 • Uutiset 27.09.2021

  Edelleen jatkuva Korona-aika vaatii meiltä kaikilta erityisesti sinnikkyyttä noudattaa ohjeita ja suosituksia, selviämme tästäkin kannustamalla ja auttamalla toisiamme.  

  Opetusta ja osaamisen hankkimista koskevissa järjestelyissä otamme huomioon tartuntatautitilanteen ja siihen liittyvät terveysviranomaisten ohjeet. Kaikessa toiminnassa mahdollistamme riittävät turvavälit ja noudatamme hyvää hygieniaa. Maskisuosituksesta oppilaitoksen tiloissa luovutaan, mutta halutessaan niitä luonnollisesti voi käyttää. Opetuksessa vältämme runsaasti lähikontakteja sisältäviä työtapoja, mikäli se ei opetuksen järjestämisen kannalta ole välttämätöntä.  

  - On tärkeää, että kaikissa sairastumistilanteissa maltetaan levätä kotona ja tullaan töihin tai oppilaitokseen vasta, kun ollaan tervehtyneitä. 

  - Opiskelijoiden yksilöllisen tilanteen huomioimme osana henkilökohtaistamista.   

  - Tarkempaa tietoa käytännön opetusjärjestelyistä saat kouluttajiltasi. 

  - Työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa huomioimme turvallisuusohjeet.  

  - Seuraathan matkustamiseen liittyviä ohjeita ja suosituksia THL:n ja Ulkoministeriön sivuilta. 

  Muistathan noudattaa seuraavia ohjeita: 

  Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja.  

  Omaa ja läheisten tartuntariskiä voi alentaa ensisijaisesti huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.  

  - Kaikki oppilaitoksessa asioivat pesevät kätensä aina ulkoa sisälle tultaessa, aina ennen ruokailua, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan huolellisesti kertakäyttöiseen paperipyyhkeeseen tai rullapyyhkeeseen. 

  - Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta on saatavilla, keskitettynä sisääntuloväylillä, asiakaspalvelupisteillä ja ruokalinjastoilla.  

  - Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.  

  Lähikontaktien vähentäminen: 

  Lähikontaktien vähentäminen on nyt tärkeää myös terveille ihmisille, koska siten hidastetaan epidemian leviämistä: 

  - Lähikontaktien välttämiseksi ja turvavälien ylläpitämisen mahdollistamme tilajärjestelyillä ja ruokailun porrastamisella, noudathan saamiasi aikatauluja. 

  - Oppilaitosten opetustoimintaan ja muuhun lakisääteiseen toimintaan ei lähtökohtaisesti sovelleta yleisiä kokoontumisrajoituksia.  

  - Noudatamme oppilaitoksen järjestämissä yleisötilaisuuksissa Valtioneuvoston kulloinkin voimassa olevia kokoontumisrajoituksia koskevia suosituksia ja aluehallintovirastojen yleisötilaisuuksia koskevia tartuntatautilain mukaisia päätöksiä.  

  - Voimme rajoittaa muiden kuin opiskelijoiden ja henkilökunnan oleskelua oppilaitoksen alueella oppilaitoksen omalla päätöksellä.  

  - Älä kättele. 

  Opetukseen ja muuhun oppilaitosten tiloissa järjestettävään toimintaan ei saa osallistua sairaana. 

  - Jos sairastut päivän aikana, ilmoita asiasta kouluttajallesi ja poistu välittömästi oppilaitoksesta tai siirry erilliseen tilaan. Jos olet pakotettu käyttämään julkisia kulkuneuvoja, huolehdithan, että sinulla on käytössäsi kasvomaski. Tarvittaessa saat maskin kouluttajalta.  

  - Oireisten tulee herkästi hakeutua koronavirustestiin. Opetukseen pääset osallistumaan sairastumisen jälkeen terveydenhuollon ohjeistuksen mukaisesti. 

  - Mikäli sinulla on Koronavirustartunta tai Korona-altistuminen noudata terveydenhuollon sinulle antamia ohjeita.   

  Mikäli sinut määrätään esimerkiksi eristykseen tai karanteeniin virusinfektion takia, toimi terveydenhuollon antamien ohjeiden mukaan ja ilmoita vastuukouluttajalle tilanteestasi samoin kuin muissakin poissalotilanteissa. 

  Terveydenhuollon viranomaiset selvittävät koronavirustartunnan saaneen henkilön lähikontaktit ja ovat heihin yhteydessä sekä ohjeistavat jatkotoimista. 

  Tärkein asia meille on opiskelijoiden ja henkilökunnan terveys! 

  Raija Näppä, rehtori