IN ENGLISH

Raija Näppä aloitti työnsä PSK-Aikuisopiston rehtorina ja PSK-Servicen toimitusjohtajana

 • Tiedote 03.08.2021

  ​​​​​Tervetuloa Raija PSK:lle! Miltä tuntuu aloittaa työ PSK-Aikuisopiston rehtorina?

  Lämmin kiitos, tämä on iso luottamustehtävä ja tuntuu oikein hyvältä! Olen erittäin innostunut aloittamaan tehtävässäni osaavassa ja sitoutuneessa porukassa, joiden kanssa näen upeita mahdollisuuksia!

   

  Mitkä ovat tärkeimmät tavoitteesi, kun lähdet johtamaan PSK-Aikuisopistoa?

  Olla määrätietoisesti luotsaamassa ja edelleen kehittämässä PSK-Aikuisopistoa yhdessä hallituksen, henkilökunnan ja verkostojen kanssa aktiivisena ja ketteränä toimijana ammatillisen koulutuksen kentällä ja osaltaan lisäämässä Oulun alueen osaamista ja vetovoimaa. PSK ei pidä asioita itsestään selvinä, vaan tiedämme että meidän pitää lunastaa lupauksemme opiskelijoillemme, asiakkaillemme ja verkostoillemme joka kerta.

  PSK:n vahvuus on ketteryys, osaava ja sitoutunut henkilökunta sekä arjen toiminnassa itsestäänselvyytenä työelämäläheisyys. Meillä on organisaationa ”nälkä”, olemme kasvuhakuinen ja meille on myös tilaus kehittää toimintaamme yhdessä opiskelijoidemme, yritys- ja koko työelämäkentän kanssa, niin että se vastaa juuri työelämän tarpeisiin oikeaan aikaan ja oikeilla välineillä. Tulemme olemaan aktiivinen ja luotettava kumppani, emme odota, että meidän löydetään vaan tulemme ainakin puolimatkaan vastaan!

   

  Työikäisten työhön liittyvä osaamisen kehittäminen – minkälaisia ajatuksia sinulla on PSK-Aikuisopiston roolista tässä?

  Työikäisten osaamisen kehittäminen on ratkaiseva asia koko Suomen menestykselle tulevaisuudessa. Siinä työssä tarvitaan aivan uudenlaisia toimintatapoja, kaikkia toimijoita ja heidän välistä yhteistyötä.  Yhteistyön pitää ylittää toimija-, alue- ja organisaatiorajat. Näin pienen maan ei ole järkevää kilpailla väärällä tavalla keskenään. Erityisesti ennakointi on asia, jota kannattaa tehdä yhteistyössä samoin kuin palveluketjujen kehittämistä yrityksille. Työtä riittää kaikille ja järkevällä yhteistyöllä koulutusorganisaatiot hyötyvät siitä myös itse.

  Myös PSK-Aikuisopiston on tärkeä kartoittaa tarpeita uusien avausten, sekä tutkintokoulutusten että työelämälle räätälöityjen täsmäkoulutusten suhteen.

  PSK tulee omilla vahvuuksillaan ja painotuksillaan olemaan edelleen vahva toimija aikuisten osaamisen kehittämisessä ja seuraamme tiiviisti mm. Jatkuvan oppimisen palvelukeskuksen tarjoamia uusiakin mahdollisuuksia.

   

  Visio – mitä PSK-Aikuisopisto on kymmenen vuoden päästä?

  PSK tulee olemaan aikuisten osaamisen kehittämisen arvostettu osaaja ja haluttu kumppani, joka ei unohda nuoriakaan.

   

  Minkälainen johtaja olet?

  Tähän voisin lainata minut pitkään eri työelämärooleista tunteneen henkilön Sanna Wenströmin kuvauksen, josta tunnistan itseni hyvin. Teen myös joka päivä työtä sen eteen, että täytän tuon kuvauksen myös tulevaisuudessa.

  ”Sinua kuvaavat parhaiten rehellisyys, aitous, rohkeus ja huumori. Uskallat olla oma itsesi ja sen takia sinuun on helppo luottaa. Et pelkää ottaa esiin hankaliakaan asioita, olet jämäkkä ja suoraselkäinen, mutta silti aina reilu ja ystävällinen. Pistät itsesi likoon tärkeinä pitämiesi asioiden puolesta, olet rehellinen itsellesi ja asioille joihin uskot ja jotka ovat arvojesi mukaisia.”

   

  Mikä työssäsi tuottaa sinulle iloa?

  Hyvin monenlaiset asiat, koska kuulun niihin onnekkaisiin, jotka saavat tehdä työtä jota rakastaa! Ehkä eniten tilanteet, jossa porukalla teemme kovasti työtä joskus hankalassakin tilanteessa ja kun näen että olen voinut tukea henkilöstöä onnistumaan.

   

  Miten rentoudut vapaa-ajallasi?

  Harrastan moottoripyöräilyä, vapaaehtois- ja luottamustehtäviä Zonta ja Nuorten Ystävät -järjestöissä, liikkumista mäyräkoirieni kanssa ja erityisesti nautin viettäessäni aikaa lastenlasteni kanssa. Silloin tällöin on myös ilo päästä aviomieheni kanssa tanssilavalle pyörähtämään.