IN ENGLISH

Koronavirustiedote 5.5.2020 PSK:n opiskelijoille

 • Uutiset 05.05.2020

   

  Hallitus linjasi 4.5.2020 suunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi ja rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Tämä vaikuttaa osaltaan meihinkin.

  • Ammatillisia oppilaitoksia koskevat rajoitukset ovat voimassa 13.5.2020 asti. Sen jälkeen 14.5. alkaen tilojen käyttöä opetukseen hallitaan tartuntatautilain mukaisilla toimenpiteillä. Lähiopetukseen on mahdollista palata hallitusti ja porrastetusti. Valtioneuvosto kuitenkin suosittelee, että ammatillisessa opetuksessa jatketaan etäopetusta lukukauden loppuun.
  • PSK:ssa etäopetus jatkuu pääsääntöisesti elokuun alkuun asti.
  • Joissakin ryhmissä voi lähiopetus olla tarpeen 14.5. alkaen, ja siinä tapauksessa vastuuopettajasi tulee tiedottamaan tästä. Tällöin pidetään huolta siitä, että sairaana ei tulla kouluun, säilytetään hyvä hygienia THL:n ohjeiden mukaisesti, väh. 1-2 metrin turvavälit sekä vältetään tarpeetonta fyysistä kontaktia ja jatkuvaa lähekkäin työskentelyä kouluttajan ja kanssaopiskelijoiden kanssa. Tauoilla ei ole useita ryhmiä yhtä aikaa, ja kouluttajat koordinoivat tauot, mikäli samassa rakennuksessa on useampi ryhmä yhtä aikaa.
  • Koronavirustartunnan saaneen on oltava pois koulusta vähintään seitsemän vuorokauden ajan oireiden alkamisesta, mutta tarvittaessa pidempään niin, että hän on ollut vähintään kaksi vuorokautta oireeton ennen kuin palaa kouluun.
  • Koulurakennusten ulko-ovet tullaan pitämään lukossa, ja vastuukouluttaja avaa ovet opiskelijoilleen heidän tullessaan lähiopetukseen. On siis erityisen tärkeää tulla lähiopetukseen ajoissa.

   

   

  Ystävällisin terveisin,
  Hanna Latvastenmäki, Rehtori
  PSK-Aikuisopisto
  Veteraanikatu 2, K2 ja K4, 90130 Oulu