IN ENGLISH

Kielitaito kehittyy työtä tehden

Oulu on kansainvälinen kaupunki, jossa on asukkaita noin 140 maasta. Vuonna 2021 vieraskielisten kuntalaisten osuus Oulussa oli noin 10 000 henkilöä, joka tarkoittaa noin 4% oululaisista. Kyseessä on merkittävä joukko kielitaitoisia eri alojen osaajia, joista moni etsii osaamistaan vastaavaa työtä samaan aikaan, kun alueella kamppaillaan työvoimapulasta.

​​​​​​​

Työllistymisen hidasteena nähdään usein suomen kielitaitoon liittyvät haasteet. Työntekijän motivaatio ja kaikki muu osaaminen jää helposti kielitaidon puutteiden varjoon. Mutta mitä on riittävä kielitaito? Kielitaito ei ole staattinen tila, vaan se kehittyy erityisesti työtä tehdessä ja osallisuuden kautta. Voisimmeko rohkeammin palkata vieraskielisen kuntalaisen, ja näin osaltamme edistää kotoutumista ja myös alueen vetovoimaisuutta? Voisimmeko myös räätälöidä työtä siten, että kielitaidon edistyessä myös työtehtävät monipuolistuvat ja vastuu kasvaa. Entäpä oppisopimuksen tarjoamat mahdollisuudet?

Oulun alueen oppilaitokset tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia suomen kielen taidon ja ammatillisen osaamisen kehittämiseen. OSAO, PSK-Aikuisopisto, SDO, OPAO sekä Ammattiopisto Luovi tarjoavat palveluita maahanmuuttajien työllistymisen edistämiseksi, kuten esimerkiksi suomen kielen taitoa ja ammatillista osaamista kehittävät koulutukset.

Oulun osaamiskeskus OSKE on Oulun kaupungin ja OSAOn yhteistoimintaa, jossa tavoitteena on nopeuttaa maahan muuttaneiden työllistymistä ja samalla auttaa työnantajia löytämään sopivia osaajia sekä madaltaa kynnystä vieraskielisen työntekijän palkkaamiseen. OSKEssa autetaan erilaisten askarruttavien kysymysten kanssa jo etukäteen. Tiivistä yhteistyötä tehdään työnantajien, oppilaitosten ja muiden työllistämistä edistävien toimijoiden kanssa. OSKE etsii koko ajan myös uusia yhteistyökumppaneita, joten yhteydenotot ovat tervetulleita. 

OSKEn konkreettisia palveluja työnantajille ovat mm. työnhakijoiden esittely työnantajille, työllistymisen tukien esittely, esim. palkkatuki ja työkokeilu, rekrytointitapahtumien järjestäminen, apuna oleminen erilaisten kulttuuristen kysymysten kanssa sekä Kielituki työpaikalla –palvelu. Kielituki työpaikalla -palvelussa työntekijä saa tukea ammatillisen ja työssä käytettävän kielitaidon tavoitteelliseen kehittämiseen. Kielituki järjestetään joustavasti työpaikan aikataulujen ja toiveiden mukaisesti. 

Oppilaitosverkoston puolesta

Eija Kuha, Koulutuskuntayhtymä OSAO

Outi Heikkilä, PSK-Aikuisopisto

Sari Heinikoski, Suomen Diakoniaopisto

 

Kirjoitus on neljäs osa AmisOsaa -verkoston ajankohtaisblogisarjaa vuonna 2022.

Kevään aikana AmisOsaa -oppilaitosverkosto jatkaa blogitekstien kirjoittamista ajankohtaisista aiheista.

Lue AmisOsaa -verkoston aiemmat ajankohtaisblogit:

1/2022: Osaavat tekijät ja yhteistyö työelämän kanssa

2/2022: Kokeista ja tarjoilijoista on valtava pula!

3/2022: Täsmätyökyky – sopivaa työtä kaikille

AmisOsaa -verkostossa Koulutuskuntayhtymä OSAO, Oulun Palvelualan Opisto OPAO, Suomen Diakoniaopisto SDO, PSK-Aikuisopisto ja Ammattiopisto Luovi vievät yksissä tuumin yhteistä viestiä ammatillisen koulutuksen ajankohtaisista asioista työelämän suuntaan. AmisOsaa -toiminta käynnistyi osana Suomi 100-tapahtumia joulukuussa 2017.