Myynnin ammattitutkinto

Myynnin ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat erilaisissa myynnin ja asiakaspalvelun tehtävissä. Tutkinto ja siihen liittyvä valmistava koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on riittävä kaupan ja hallinnon alan työkokemus sekä henkilöille, jotka haluavat täydentää ja monipuolistaa myynnin osaamistaan.

Myynnin ammattitutkinnossa opiskelija valitsee oman osaamisalansa seuraavista vaihtoehdoista:

Kuluttajamyynti
Sopii henkilöille, jotka myyvät erilaisia tuotteita ja palveluja yksityishenkilöille päivittäis- tai erikoistavarakaupassa.

Yritysmyynti
Sopii henkilöille, jotka myyvät tuotteita tai palveluja toisille yrityksille.

Itsenäinen myyntiedustaja
Soveltuu henkilöille, jotka toimivat päämiehensä tai päämiestensä lukuun itsenäisinä myynnin ja markkinoinnin yrittäjinä.

Kodintekniikan ja -kalusteiden myynti
Sopii erityisesti henkilöille, jotka myyvät vähittäiskaupan alalla kuluttajille kalusteita, koneita ja laitteita esim. viihde-elektroniikkaa ja mobiililaitteita sekä niiden lisä- ja oheistarvikkeita

Telemarkkinointi
Sopii henkiöille, jotka myyvät tuotteita tai palveluja puhelimessa.

Opiskelumuoto ja kesto
Koulutus tapahtuu monimuotokoulutuksena. Opiskelu koostuu lähiopetuspäivistä, ohjatusta etäopiskelusta ja työssäoppimisesta. Opiskelussa hyödynnetään verkko-oppimisympäristöä.

Lähiopiskelua on yhteensä n. 10 päivää.
Etäopiskelussa
oppimistehtävät suunnataan opiskelijan omalle työpaikalle.
Tutkinto suoritetaan työpaikalla. Arviointikeskustelulle on varattu 1 päivä.

Aikuisten näyttötutkintona koulutus kestää noin 1-1,5 vuotta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Myynnin ammattitutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on jo tarvittava ammattitaito.

Lisätietoja saat koulutuspäällikkö Jukka Materolta.

Myynnin ammattitutkinnon tutkinnon perusteet (pdf)

Arvioi sivut

Sulje

Kerro kaverille

Lisää kavereita
Sulje